grafisch ontwerp Dordrecht

Dus jij hebt een eigen bedrijf en wilt een aantal, folders boekomslagen of verpakkingen produceren. Maar om dit te doen heb je natuurlijk een grafisch ontwerper nodig. Maar dan natuurlijk niet zomaar een, aangezien jij uit Dordrecht komt wil jij natuurlijk een grafisch ontwerp Dordrecht zoals Epic-Design. Natuurlijk kun jij ook zelf een ontwerp maken, maar wanneer jij hier weinig ervaring mee hebt zal het er waarschijnlijk een stuk minder professioneel uit komen te zien. Dit is dan ook een goede reden om het door een grafische vormgever te laten doen die hier ervaring mee heeft. Je wilt natuurlijk wel professioneel over komen.

Het doel van een grafische ontwerper

Binnen het ontwerp van een bepaald product bepaalt de grafisch ontwerper de vormgeving van het product. Zoals bijvoorbeeld de lay-out, de typografie, het kleurgebruik en de illustraties en foto’s. Dit zijn dan ook gelijk een aantal zaken waar een grafisch ontwerp Dordrecht zich voor jou mee bezig kan houden. Op basis van jouw persoonlijke wensen maakt de artdirector of grafisch ontwerper in dit geval een conceptontwerp. Dit ontwerp wordt dan vervolgens gepresenteerd aan de opdrachtgever. Daarna wordt het concept door de grafisch ontwerper met behulp van professionele grafische software uitgewerkt tot een prachtig eindproduct. In de meeste gevallen doet de grafisch ontwerper dit met behulp van een DTP er, illustrator of fotograaf. Hopelijk weet jij na het gelezen hebben van deze tekst een stuk meer over wat een grafisch ontwerper allemaal doet en waarvoor het ingezet kan worden binnen jouw bedrijf. Twijfel daarom niet langer en neem vandaag nog contact op met een grafische vormgever bij jouw in de buurt. 

De kerntaken 

Een grafisch ontwerper verzorgt de grafische vormgeving van drukwerk zoals brochures, affiches, verpakkingen en boekomslagen. Dit is dan ook waar jij een Grafisch ontwerp Dordrecht voor kunt inschakelen. Ook kan een grafische ontwerper producten maken en ontwerpen zoals websites en ontwerpen voor gebruik in verschillende media, bijvoorbeeld een beeldmerk of huisstijl. Als een grafisch ontwerper het ontwerp van een ander uitvoert, wordt deze persoon ook wel een grafische vormgever genoemd. Maar in principe zijn de beroepen gewoon hetzelfde. 

 

In de meeste gevallen werken grafische vormgevers vaak bij marketing en reclamebureaus, uitgeverijen en drukkerijen. Maar ze kunnen natuurlijk ook als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan zoals bij een grafisch ontwerp Dordrecht. Dit is dan wel voor verschillende opdrachtgevers. Binnen een bedrijf kan een grafisch ontwerper zich verder opwerken tot bijvoorbeeld een artdirector of creative director.