Last van stuitje

Ben je dit weekend een dagje erop uit geweest om te gaan schaatsen maar ben je op je kont gevallen? dan heb je waarschijnlijk op het moment erg veel last van je stuitje, dit is erg vervelend. Wanneer je valt op je stuitje kan dit erg veel pijn doen, en kan je hier ook wel echt goed veel last van hebben. Vallen op je stuitje kan ervoor zorgen dat je hem breekt of buigt en dat je erg veel last van stuitje hebt. Wanneer je er teveel last van hebt kom dan even langs de huisarts of ga langs de dokter, gewoon even naar laten kijken.

Waar zit je stuitje?

Het stuitje is het botje wat onderaan je rug zit, het vormt het is het einde van je wervelkolom. Wanneer je praat over het stuitje is het geen veel genoemd onderwerp, maar toch is het een botje waar veel mensen klachten aan hebben. Vallen op je stuitje kan erg vervelend zijn en het kan dan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen, en natuurlijk ook bij kinderen.

 

Wat kan er gebeuren.

Wanneer je valt op je stuitje kan deze buigen of breken, dit zorgt ervoor dat je erg veel last van stuitje hebt. Het kan er wanneer je echt verkeerd valt voor zorgen dat je maanden even niet meer op je billen kan zitten. Wanneer je extreme pijn voelt zal ik zeker aanraden snel naar de huisarts of dokter te gaan, want waarschijnlijk is er dan wel wat mis gegaan en kan er snel gehandeld worden.

 

Het stuitje.

Bij een val op je stuitje kan dit erg veel pijn veroorzaken, dit komt doordat het een erg kwetsbaar botje is. Vooral wanneer je valt op een oneffen ondergrond kan een ernstige kneuzing ontstaan, deze kneuzing kan na een tijdje uit zichzelf genezen. Wanneer het gaat om ernstige gevallen bij last van stuitje moeten we röntgenfoto’s maken en gaan we kijken op het niet verschoven of gebroken is. Stuitpijn kan zich ook uiten op andere plekken in het lichaam, denk bijvoorbeeld aan pijn in je bekken, of pijn in het midden van je billen. Doordat het stuitje zo kwetsbaar is zul je na de val eventueel last hebben bij het gaan zitten op een stoel of toilet, het kan zelfs dat dit zoveel pijn doet dat je het haast niet kan, dit is erg vervelend.