gezonde smoothies

Vitaminen kennen een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Dit is de hoeveelheid die je elke dag nodig hebt om zo fit en gezond mogelijk te blijven. Veel mensen hebben moeite om al deze vitaminen binnen te krijgen. Dat heeft vaak te maken met voeding. Door een aantal kleine hacks kun je toch alle voedingsstoffen binnenkrijgen. De juiste tips lees je hieronder. 

Ontbijt met een smoothie

Je bepaalt helemaal zelf wat je toevoegt aan je gezonde smoothies. De meeste mensen maken het vooral met fruit. Maar voor de extra vitaminen voeg je er ook groenten aan toe zoals spinazie of broccoli. Met lekkere zoetstoffen of zoet fruit proef je de groenen niet. In de ochtend heb je gelijk al een shot vitaminen binnen en het smaakt heerlijk. 

Snel smoothie maken doe je zo

Allerlei groenten en fruit snijden en toevoegen aan je smoothie kost enorm veel tijd. Wil je die tijd besparen? Koop dan bevroren pakjes met ingrediënten voor de smoothie. Het enige wat je hoeft te doen is het in de blender gooien. Binnen 10 minuten is je ontbijtje klaar. 

Voeg superfoods toe aan je smoothie

Voor nog meer vitaminen en mineralen voeg je gewoon superfoods toe aan je sapje of smoothie. Denk hierbij aan tarwegras, acaipoeder, maca of collageen. Je kan hier eindeloos mee variëren. 

Maak een soep of salade voor bij de lunch 

In groenten zitten natuurlijke vitaminen. Zorg dus dat je bij elke maaltijd lekker groenten eet. ‘s Ochtends doe je dat met je smoothie. Kies bij de lunch voor een soep of salade. Een verse soep maak je makkelijk zelf in een handomdraai. Dat is lekker voor in de winter en zo maak je de groenten makkelijk verteerbaar. 

Slik de beste vitaminen en mineralen 

Wil je helemaal op safe spelen? Kies dan voor goede supplementen met de juiste dosering. Vraag na bij je arts of drogist wat de beste zijn en geef aan wat je wil bereiken. Zo krijg je vanzelf een goed advies.