Kelim kussen

Wil je je interieur een update geven en wat accessoires kopen om het weer trendy te maken? Dan mag zeker een handgemaakt kelim kussen niet ontbreken. Dit soort kussens zijn op dit moment namelijk ontzettend trendy, en je ziet ze overal. Het leuke eraan is dat elk exemplaar uniek is, want ze worden veelal met de hand gemaakt.  Je haalt met een kelim kussen dus iets in huis dat in principe niemand anders heeft, of althans, nooit exact dezelfde. Als je de stijl nog verder wilt doorvoeren dan kun je ook een kelim kleed kopen, of diverse kussens met elkaar combineren voor een bonte mix op de bank.

Welk formaat kelim kussen?

Dit soort kussens zijn er in veel verschillende formaten, dus het wordt nog lastig kiezen. Je kunt natuurlijk een standaard formaat kelim kussen kopen voor op de bank, maar ze zijn er ook in XL formaat. Deze worden doorgaans op de grond gebruikt als een soort loungeplek, of natuurlijk buiten op het terras. In de meeste winkels en webshops koop je dit soort kussens reeds inclusief binnenkussen, maar er zijn er ook genoeg die alleen losse kussenhoezen verkopen, net wat je wenst. Kelim kussens en kleden doen het heel leuk in een bohemian style interieur met veel vintage-achtige accessoires. Een trend die daar goed bij past is de macramé trend.

Maak zelf je eigen macramé hangers

Als jij een bohemian interieur met her en der een kelim kussen hebt dan is de kans groot dat je ook de macramé trend al hebt gespot. Je kunt van macramé touw heel makkelijk zelf hangers maken, bijvoorbeeld om planten in te hangen, of gewoon een mooi kunstwerk voor aan de muur. Op internet zijn heel veel tutorials te vinden die je uitleggen hoe je dat doet, en het touw is heel goedkoop. Je hebt het in diverse kleuren en kunt zo gemakkelijk je eigen muurdecoratie vormgeven dat past bij je interieur.