vastlopen in het leven

Tijdens de lockdown zit eigenlijk iedereen thuis. De winkels, horeca en sportscholen zijn gesloten en iedereen is uit zijn doen. Het maakt niet uit of je alleen woont of samen of dat je ook kinderen hebt. Het gevoel van vastlopen in het leven geldt voor heel veel mensen. Weet dat je niet alleen bent en dat er hulp te vinden is in allerlei hoeken. Het is wel belangrijk om te weten waar je terecht kunt en wat je kan doen. Daarover lees je meer in dit artikel. 

Mentale problemen

Veelgehoorde ziektebeelden zijn depressies of eenzaamheid. Vooral de singles onder ons kunnen zich ontzettend alleen voelen. Het gevaar van er niet over praten is dat je in een vicieuze cirkel verstrikt raakt. Hierdoor ga je je juist nog eenzamer voelen. Het kan dus goed zijn om te praten met een energetische coach. Die kijkt naar de emotionele blokkades en kan ze samen met jou verhelpen. 

Burn-out of bore-out

Tijdens deze periode ligt een burn-out of een bore-out ook op de loer. Veel mensen gaan harder werken uit angst om niet hun baan te verliezen. Een bore-out is uitputting door verveling. Ook dat is logisch omdat veel mensen nu zonder werk thuis zitten. 

Geef aan wat je nodig hebt 

Tijdens gesprekken kom je erachter wat je nodig hebt. Het is al goed om erover te praten. Zoek ook de verbinding met mensen die hetzelfde doormaken als jij. Het is fijn om te schakelen met lotgenoten. 

Fysieke klachten 

Door mentale klachten ontstaan ook fysieke klachten. Dat heeft te maken met de blokkades. Het heeft ook te maken met de verkeerde werkhouding. Thuiswerkers hebben meestal een verkeerde werkhouding waardoor alles vast gaat zitten. Blijf dus vooral in beweging. Elke dag wandelen helpt al enorm!

Financiële problemen 

Heb je financiële problemen? Ook daar kun je over praten. Laat desnoods je geld door iemand anders beheren en maak een nieuwe maandelijkse begroting. Zo kom je die lockdown wel door.