Intensieve behandeling buitenland

Een burn-out is een heftige aandoening. Je kan er weken tot zelfs maanden mee rondlopen. Snel herstel is belangrijk en gewenst, maar dat gaat niet altijd op de snelste manier in je vertrouwde omgeving. Je krijgt daar nog altijd dezelfde prikkels die je gewend bent. Omdat je niet kunt helen in de omgeving die je ziek heeft gemaakt is het aan te raden om een intensieve behandeling buitenland te volgen. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hieronder. 

Even helemaal losgekoppeld van de wereld

In de moderne Westerse wereld krijg je als gewoon mens ontzettend veel prikkels binnen. Die komen binnen door het verkeer, de televisie, je telefoon en je persoonlijke omgeving. Al die signalen bij elkaar zijn erg heftig. Thuis kun je soms moeilijk ontspannen. Even helemaal weg is vaak de beste oplossing. 

De accommodatie

Het park in een dorpje aan de Costa Blanca is afgeschermd. Het is er speciaal op ingericht om jou volledig tot rust te laten komen. Er is geen actief nachtleven in de buurt en het dorpje is niet toeristisch. Er zijn weinig verleidingen die je weer vermoeid en uitgeput kunnen maken. 

Waarom is die ontkoppeling zo belangrijk?

Als je niet even loskoppelt gaat je energie weer uit naar de verkeerde afleidingen. Alleen door het wegnemen van die afleidingen kom je tot inzichten die jouw herstel bespoedigen. Voldoende rust en zelfzorg zijn dus enorm belangrijk. 

Gezond eten en voldoende beweging 

Alleen met een gezonde levensstijl herstel je snel van een burn-out. Veel mensen zijn hierin terecht gekomen omdat ze ook fysiek slecht voor zichzelf zorgden. Tijdens het programma leer je hoe je je lijf en geest kan voeden door middel van beweging en goed eten. 

Begeleiding van experts 

Praten helpt enorm als je uitgeput en depressief bent. Het is fijn om je sores te bespreken met een therapeut of psycholoog. Bij Provida zitten de beste hulpverleners die in burn-outs zijn gespecialiseerd. Dit komt helemaal goed.