Boom

Een boom rooien in Dordrecht kun je laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Het kan namelijk vanwege verschillende doeleinden van belang zijn om een boom te laten rooien. Dit omdat je hinder ondervind van een boom die in je tuin staat, of omdat er in je directe woonomgeving een zieke boom staat. Zeker een zieke boom kan zorgen voor gevaar. De kans bestaat namelijk dat zo’n zieke boom vroeg of laat een keer omvalt. Je moet er niet aan denken dat jij net op dat moment, of één van je kinderen op dat moment in de buurt van die desbetreffende boom loopt. Wanneer je een boom wilt laten rooien in Dordrecht, kun je eens contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf.

Contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf

Een boom rooien in Dordrecht kun je niet zomaar doen. Dit omdat het rooien van een boom nogal wat gevaren met zich meebrengt. Daarnaast mag je in veel gevallen ook een boom niet zomaar rooien. Zeker niet op het moment dat deze boom niet op je eigen grond staat. Wanneer je een boom wilt laten rooien in Dordrecht die op grond van de gemeente staat, is het belangrijk dat je hierover eerst contact opneemt met de gemeente. Dit omdat de gemeente de noodzaak van het rooien van deze boom in kaart moet brengen. Wanneer jij enkel last hebt van de bladeren die van deze boom vallen, zal deze boom naar alle waarschijnlijkheid niet gerooid worden.

Niet rooien

Niet iedere boom kun je zomaar laten rooien. Dit omdat veel bomen niet op je eigen grond staan, en daarnaast zijn veel bomen ook beschermd. Het is immers zonde om zomaar een eeuwenoude boom zonder geldige opgaaf van reden te laten rooien. Daarnaast is het niet alleen het rooien van de boom zelf wat dan gedaan moet worden. Ook de wortels van deze boom zullen verwijderd moeten worden. Hierbij is het mogelijk dat er een gedeelte van de bestrating opengebroken moet worden. Een boom laten rooien in Dordrecht kan dus niet zomaar.