Handgemaakte sieraden

De bohemian fashion stijl is helemaal terug van weggeweest, en is behoorlijk in populariteit gestegen. De vrolijke kleuren, comfortabele kleding en handgemaakte sieraden zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. En dat is helemaal niet zo gek, want je wordt meteen vrolijk van een bohemian outfit. Maar hoe creëer je zo’n zonnige outfit in het regenachtige Nederland? Hieronder zetten we de meest opvallende trends binnen de bohemian fashion even op een rijtje. Zodat je zeker weet dat jij deze zomer de bohemian fashion stijl kunt rocken.

Bohemian kleding

Bohemian kleding staat alom bekend om de soepel vallende stoffen en het bewegingsgemak. Door de zachte stoffen die worden gebruikt bij het maken van bohemian kleding, is het resultaat van hoge kwaliteit. De kleding voelt zacht op je huid en is prettig om in te bewegen. Dit stamt uit de hippie tijd, waarin bohemian outfits immens populair waren, en het erg belangrijk was om vrij te kunnen bewegen. Mocht je toch extra warmte nodig hebben, kies dan voor een dik gebreid vest. Het liefst in een warme, of aardse kleur.

De bohemian kleuren

Bohemian outfits kenmerken zich door de mix van fleurige kleuren en rustige aardtinten. Schroom niet om deze twee met elkaar te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een vrolijke bloemenprint op je blouse, en een corduroy bruine broek. Op deze manier creëer je een rustige maar tegelijkertijd vrolijke outfit. Die je nog kunt oppimpen met de nodige sieraden.

Bohemian sieraden

Een échte bohemian outfit is niet compleet zonder de nodige sieraden. Zo zijn bohemian armbanden vaak statement sieraden met een grote edelsteen als middelpunt. Deze edelstenen zijn dan weer verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, zodat je ook hier kunt kiezen uit een felle kleur of een aardse tint. Ook de kettingen kenmerken zich door het gebruik van grote stenen, kralen en franjes. Deze soort sieraden zijn niet alleen de kers op de taart voor je bohemian outfit, maar zijn ook uitstekend te combineren met al je andere outfits.